Wilddiner supergezellig en heerlijk

Het jaarlijkse wilddiner was ook in 2023 weer een groot succes. Gezellige bewoners en hun gasten genoten van de heerlijke spijzen. De voorzitter van de bewonerscommissie maakt een compliment aan de kok Henk: “het wordt ieder jaar nog beter, Henk!”.

Ook na de koffie bleven mensen een hele tijd natafelen. Een goede indicatie dat het supergezellig was.

Lezing Anton Zeven

Vandaag geeft Dr Anton Zeven een lezing in De Burcht over de geschiedenis van de straten en terreinen in Wassenaar.

Hij legt uit waarom de Lange Kerkdam loodrecht staat op de Rijksstraatweg en wat ‘hout’ is in Kerkehout. Hij vertelt beelden hoe het er vroeger toeging en wat de bijzondere betekening was van de Korenmolen.

Bewoners en gasten hangen aan zijn lippen en er zijn veel vragen achteraf. Een geanimeerde middag.

Indische thee

Jaarlijks in de week van de herdenking bij het Indisch monument in Den Haag, besteden wij in De Burcht ook aandacht aan de historie en verbinding van Nederland met Indonesië en Nederlands Indië.

Veel bewoners zijn daar in hun leven geweest en hebben mooie herinneringen en warme belangstelling voor dat prachtige land. Tijdens de Indische Thee halen wij die herinneringen op en genieten wij van enkele van de vele heerlijkheden uit dat land.

Frieten, dat kunnen niet alleen de Belgen!

Vandaag bakt het personeel frietjes voor de bewoners van De Burcht. “Als ik zeg dat ze er van genieten, dan bedoel in bewoners èn personeel” zegt de hoofdbakker van dienst.

Het zijn leuke dingen om te organiseren. Je zet tafels neer, je verzorgt het eten en meteen ontstaat de gezelligheid. Het is een kakafonie van enthousiaste gesprekken. Kleine moeite – groot plezier.

Bestuursvergadering met bewoners

Tweemaal per jaar vergadert het bestuur met de bewoners erbij. In juni gaat het dan om het jaarverslag, in dit geval dat van 2022. Bewoners zijn zeer betrokken en stellen veel vragen. Zij zijn ook zeer geïnteresseerd in de financiële adviescommissie van bewoners te zeggen heeft.

Nadat alle vragen naar tevredenheid zijn beantwoord, wordt er nog een gezellige borrel gedronken.

Aspergediner ook dit jaar weer (wit)goud

Vandaag is het weer zover. Ieder jaar wordt op de voet gevolgd hoe het aspergeseizoen zich ontwikkelt. Zijn ze goed dit jaar? Is het een vroeg- of juist laat seizoen?

De kok Henk verzorgd ook deze lekkernijen. Hij reist stad en land af om de beste asperges te vinden en maakt ze vervolgens superlekker klaar. Het is weer een genot en bovendien enorm gezellig.

Hagenpreek in de tuin van De Burcht 2022

Vandaag , zondag 3 juli, heeft er weer een Hagenpreek in de tuin van De Burcht plaatsgevonden. Het is een jaarlijks terugkerend moment en ook dit jaar is de sfeer heel ongedwongen. Het weer zit mee en de opkomst is goed.  De preek en de muziek wordt wederom verzorgd door de Vrijzinnigen NPB Wassenaar.

Musica Mista treedt op in De Burcht

Muziek in huis verwarmt dat huis altijd. Dat blijkt vandaag opnieuw wanneer het Leidse zangkoor voor de derde keer optreedt in De Burcht.

Het was dit keer een beperkte bezetting van het koor. Dit werd veroorzaakt door een onverwachte coronabesmetting bij het koor. Dankzij adequaat handelen van het koor is het gelukkig goed afgelopen.

Wij danken Musica Mista (musicamista.nl) voor het optreden en kijken alweer uit naar een volgend bezoek aan De Burcht.

Aspergediner van de kok Henk

Na twee jaar corona is er vandaag weer een heus aspergediner in De Burcht. Traditioneel is dat een diner voor bewoners met hun gasten. Ieder jaar weer supergezellig en ook dit keer is het een groot succes.

Lezing van Hanny Faber: bloemen in stillevens

Hanny Faber is in Wassenaar en in De Burcht een bekend en graag gezien gezicht. Zij heeft al menige interessante voordracht voor de bewoners van De Burcht gehouden.

Dit keer spreekt Hanny over de oorsprong en ontwikkeling van het Hollandse bloemstilleven, waarbij ook de symboliek van bloemen wordt meegenomen. Bewoners zitten op het puntje van hun stoel.

Pieter Hoogland zingt voor De Burcht

Pieter Hoogland (1970) uit Leiden is een ervaren pianist-zanger die op talloze locaties muziek verzorgde, tijdens recepties, feestjes, huwelijken,  diensten en vele optredens in restaurants en grand cafés. Vandaag treedt hij op in De Burcht.

Tijdens dit optreden speelt Pieter Hoogland de mooiste Nederlandstalige liedjes uit 50 jaar populaire muziek. Grote namen komen voorbij, zoals Ramses Shaffy, Boudewijn de Groot, Herman van Veen en Wim Sonnevelt.

Jaarlijkse paasbrunch in De Burcht

Paaseieren, Franse croissants, lange tafels en gezellige gesprekken. Het is weer raak op tweede Paasdag!

Traditioneel vieren wij Pasen onder elkaar met allerlei Paaslekkernij. Dit jaar voor het eerst op de tweede etage met het prachtige uitzicht over de tuin en verder. De brunch is een groot succes.

Bestuursvergadering met bewoners

Op 30 maart heeft een van de jaarlijkse, statutair verplichte,  bestuursvergaderingen met bewoners plaatsgevonden. Dit keer met een nieuw bestuur, waar iedereen groot vertrouwen in heeft.

Er zijn veel belangrijke onderwerpen de revue gepasseerd. Boven aan dat lijstje staat het onderhoudsplan. Financieel draait De Burcht goed. Er was grote waardering voor directie en personeel voor hun onvermoeibare bijdrage de afgelopen jaren en natuurlijk nu. Aansluitend is er een gezellige borrel gedronken.

Mooie lentedienst in De Burcht

Vanmiddag is er een dienst van de NPB in De Burcht. Aandacht, steun en collecte gaan uit naar de situatie in Oekraïne. De tegenstelling tussen de ellende van de mensen daar en het aandienen van de lente, met mooier weer, opkomende natuur en vrolijke kleuren, kan niet groter zijn. Met veel muziek zijn we bij elkaar en nemen we niet vanzelfsprekend, wat dat niet kan zijn.

 

Thuis wonen – thuiskomen