Hagenpreek in de tuin van De Burcht 2022

Vandaag , zondag 3 juli, heeft er weer een Hagenpreek in de tuin van De Burcht plaatsgevonden. Het is een jaarlijks terugkerend moment en ook dit jaar is de sfeer heel ongedwongen. Het weer zit mee en de opkomst is goed.  De preek en de muziek wordt wederom verzorgd door de Vrijzinnigen NPB Wassenaar.

Musica Mista treedt op in De Burcht

Muziek in huis verwarmt dat huis altijd. Dat blijkt vandaag opnieuw wanneer het Leidse zangkoor voor de derde keer optreedt in De Burcht.

Het was dit keer een beperkte bezetting van het koor. Dit werd veroorzaakt door een onverwachte coronabesmetting bij het koor. Dankzij adequaat handelen van het koor is het gelukkig goed afgelopen.

Wij danken Musica Mista (musicamista.nl) voor het optreden en kijken alweer uit naar een volgend bezoek aan De Burcht.

Aspergediner van de kok Henk

Na twee jaar corona is er vandaag weer een heus aspergediner in De Burcht. Traditioneel is dat een diner voor bewoners met hun gasten. Ieder jaar weer supergezellig en ook dit keer is het een groot succes.

Lezing van Hanny Faber: bloemen in stillevens

Hanny Faber is in Wassenaar en in De Burcht een bekend en graag gezien gezicht. Zij heeft al menige interessante voordracht voor de bewoners van De Burcht gehouden.

Dit keer spreekt Hanny over de oorsprong en ontwikkeling van het Hollandse bloemstilleven, waarbij ook de symboliek van bloemen wordt meegenomen. Bewoners zitten op het puntje van hun stoel.

Pieter Hoogland zingt voor De Burcht

Pieter Hoogland (1970) uit Leiden is een ervaren pianist-zanger die op talloze locaties muziek verzorgde, tijdens recepties, feestjes, huwelijken,  diensten en vele optredens in restaurants en grand cafés. Vandaag treedt hij op in De Burcht.

Tijdens dit optreden speelt Pieter Hoogland de mooiste Nederlandstalige liedjes uit 50 jaar populaire muziek. Grote namen komen voorbij, zoals Ramses Shaffy, Boudewijn de Groot, Herman van Veen en Wim Sonnevelt.

Jaarlijkse paasbrunch in De Burcht

Paaseieren, Franse croissants, lange tafels en gezellige gesprekken. Het is weer raak op tweede Paasdag!

Traditioneel vieren wij Pasen onder elkaar met allerlei Paaslekkernij. Dit jaar voor het eerst op de tweede etage met het prachtige uitzicht over de tuin en verder. De brunch is een groot succes.

Bestuursvergadering met bewoners

Op 30 maart heeft een van de jaarlijkse, statutair verplichte,  bestuursvergaderingen met bewoners plaatsgevonden. Dit keer met een nieuw bestuur, waar iedereen groot vertrouwen in heeft.

Er zijn veel belangrijke onderwerpen de revue gepasseerd. Boven aan dat lijstje staat het onderhoudsplan. Financieel draait De Burcht goed. Er was grote waardering voor directie en personeel voor hun onvermoeibare bijdrage de afgelopen jaren en natuurlijk nu. Aansluitend is er een gezellige borrel gedronken.

Mooie lentedienst in De Burcht

Vanmiddag is er een dienst van de NPB in De Burcht. Aandacht, steun en collecte gaan uit naar de situatie in Oekraïne. De tegenstelling tussen de ellende van de mensen daar en het aandienen van de lente, met mooier weer, opkomende natuur en vrolijke kleuren, kan niet groter zijn. Met veel muziek zijn we bij elkaar en nemen we niet vanzelfsprekend, wat dat niet kan zijn.

 

Hagenpreek tussen de buien door

Zondag 4 juli (Independance Day) heeft er weer een mooie hagenpreek van de NPB in de tuin van De Burcht plaatsgevonden. Het was al dagenlang buiig weer en tot het laatst toe was het spannend of het kon doorgaan.

Gelukkig kwam al het goed op het juiste moment samen. Het weer zat mee, de dienst was inspirerend en de vele bezoekers waren opgewekt en blij. Aansluitend werd er gezellig koffie gedronken.

Miranda en Hans, medewerkers van De Burcht, hadden overal aan gedacht en alles liep op rolletjes. Complimenten!

Barbecue van medewerkers

Donderdag 1 juli hebben de medewerkers een feestelijke barbecue gehouden in en rond de bibliotheek. Aanleiding was het einde van de bijzondere 4-daagse ‘akeladiensten’. “We gaan weer terug naar ‘normaal’!”

De afgelopen maanden heeft het personeel in een aangepast schema gewerkt. In grote lijnen: vier-dagen-op-vier-dagen-af. Belangrijkste reden was het proberen te voorkomen dat door besmetting het hele personeel tegelijk thuis zou moeten zitten. Nu is iedereen volledig gevaccineerd en is dit werkschema niet langer noodzakelijk. Dat moest gevierd worden! Dat deden wij met een barbecue! Dat was erg gezellig.

Terug van weggeweest: Italiaanse borrel in De burcht!

De afgelopen zeven jaar hebben wij foto’s geplaatst en stukjes geschreven over alle leuke dingen die wij in De Burcht hebben meegemaakt. Diners, lezingen, culturele evenementen, themaweken, uitjes met boot en bus. U kunt het resultaat op deze website terugvinden.

Het jaar 2020 is voor iedereen een bizarre tijd geweest en de eerste helft van 2021 is niet anders gebleken. Gelukkig heeft De Burcht de pandemie (tot het moment van dit schrijven) goed doorstaan. Geen van onze bewoners of medewerkers is in het ziekenhuis beland, noch is er iemand aan corona overleden. Daar zijn bewoners en medewerkers trots op en blij mee!

Het afgelopen 1,5 jaar hebben wij niet veel foto’s op deze website gepubliceerd. Nu begint het ‘normale leven’ weer langzaam terug te komen in De Burcht. Wij kunnen weer leuke dingen organiseren en dus ook weer foto’s en stukjes op de site zetten. Te beginnen met de Italiaanse borrel!

Woensdag 30 juni konden wij weer gezellig met elkaar een glas op elkaar heffen. Het thema was ‘Italia’. Drie weken lang waren er filmmiddagen met Italiaanse films en deze borrel viel daar midden in. De ruimte was aangekleed met Italiaanse vlaggen en prachtige zwartwit foto’s van bekende locaties in Italië. Onze kok had heerlijke borrelhapjes gemaakt uit de Italiaanse keuken. Naast prachtige Italiaanse wijnen, waren er typische drankjes als Campari soda en limoncello. Een bijzonder moment was de viering van de 95-jarige verjaardag van een bewoonster met een glaasje prosesso (spumante). De stemming was feestelijk. Fijn, het kon weer!

Thuis wonen – thuiskomen