Diensten

Receptie

Zeven dagen in de week is er een bemande receptie om met een groot aantal dingen te helpen voor bewoners, gasten en mensen van buiten. Doordeweeks is deze geopend van 9h tot 17h en in het weekend van 10h tot 13h.

Bord Burcht 2
Bord Burcht 2

Huismeesterservice

De technische dienst van de Burcht bestaat uit twee huismeesters. Beide met jarenlange ervaring in diverse disciplines, uiteenlopend van gebouwbeheer, elektrotechniek, centrale verwarming, sanitair, bouwkunde tot zelfs horeca.

Naast het dagelijks- en groot-onderhoud van gebouwen en installaties voorzien zij – samen met de rest van het team – ook in een huismeestersservice. Hierbij valt te denken aan voorkomende klusjes in en aan het appartement, van het ophangen van een schilderijtje tot het uitvoeren en/of begeleiden van een verbouwing. Maar ook hulp bij storingen aan de tv of andere huishoudelijke apparatuur. Hiervoor wordt een bescheiden vergoeding gevraagd.

Zorg: het wijkteam van Florence in huis

In De Burcht is de zorgverlening in handen van het wijkteam van Florence. Florence is een professionele, gecertificeerde, externe zorgorganisatie. Doorgaans is van 7h30 tot 22h30 iemand van Florence in De Burcht aanwezig.

Wijkteam van Florence bijna altijd in huis
Wijkteam van Florence bijna altijd in huis

Het wijkteam voorziet in de persoonlijke verzorging van bewoners die daar behoefte aan hebben. Het gaat daarbij soms ook om lichte verpleging. Zij werken zoveel mogelijk met vaste, vertrouwde gezichten. Bewoners kunnen natuurlijk ook gebruik maken van door hen ingehuurde particuliere zorgverleners.

Maaltijden

Dagelijks kan door een extern bedrijf een warme maaltijd worden verzorgd. De bewoner ontvangt daartoe elke week een lijst, waarop voor iedere dag een keuzemogelijkheid is aangegeven tussen twee of drie gerechten per component. Vaak kunnen ook wensen als extra jus of minder rijst worden aangegeven. Aan de hand hiervan kan de bewoner zelf het menu vaststellen. Voor dieetmaaltijden bestaat een speciale regeling.

Ook bestaat de mogelijkheid met gasten in de Vriendenkamer of Zitkuil te dineren, waarvan u hieronder een foto ziet afgebeeld. Maandelijks wordt een gemeenschappelijke maaltijd georganiseerd, meestal met een bepaald thema.

Ruimtes voor familiediners

Samen met zelf te kiezen cateraars kunnen door bewoners diners gegeven worden in De Burcht. Er hoeft dan geen huur voor de ruimte worden betaald.

BEW Diner Schreiner 2015-11-11 17.46.35

Omdat ontvangsten altijd in algemene ruimtes (met capaciteit die niet iedereen thuis heeft) kunnen worden georganiseerd, kunnen bewoners volstaan met overzichtelijke appartementen.

Begrepen in de huur

In de maandelijks verschuldigde huur zijn onder meer begrepen de kosten van:

  • voorschotten voor verwarming, elektriciteit en water
  • abonnement van telefoonaansluiting en (basis)kabel TV
  • de kosten van interne telefoongesprekken zijn inbegrepen
  • het schoonhouden van de algemene ruimten
  • onroerende zaakbelastingen en enkele gemeentebelastingen
  • gebruik van algemene voorzieningen,
  • kosten van receptie, administratie, technische dienst en directie
Tegelgang in Burcht 2
Binnenhuisarchitectuur van Burcht 2
IMG-20150217-WA0001
Koffie of een borrel in Burcht 2

Huishoudelijke hulp en hulp bij wasgoed

Voor het schoonhouden van het appartement is huishoudelijke hulp aanwezig. Deze is via De Burcht door bewoners in te huren, maar zij kunnen ook kiezen voor een eigen hulp. De bewoners kunnen de was uitbesteden op eigen kosten of zelf de wasserette in huis gebruiken. In de 3-kamer-appartementen zijn aansluitingen voor een eigen wasmachine aanwezig.

Auto’s en fietsen

Er zijn voldoende parkeerplaatsen voor de auto’s van bewoners en bezoekers. Voor zover beschikbaar kan men een garage-box huren. Er is een afsluitbare fietsenstalling voor bewoners.

Logeergelegenheid

Er zijn logeerkamers beschikbaar voor gasten van bewoners. Daar wordt een bescheiden vergoeding voor gevraagd.

Algemene ruimten en voorzieningen

Het Burchtcomplex heeft een bibliotheek, een speciale kamer voor het ontvangen van gasten, de Vriendenkamer, en ruimten voor het houden van bijeenkomsten, te musiceren, vergaderen, biljarten etc.

De bibliotheek in Burcht 1
De bibliotheek in Burcht 1

De gangen zijn inpandig en verwarmd. De tuin is vrij toegankelijk voor de bewoners. Er is een groot terras en een jeu de boulesbaan. Beide gebouwen zijn voorzien van diverse beveiligingen. Een deel van de gebouwen beschikt bovendien over een brandalarm.

Thuis wonen – thuiskomen