Duobike

Op het terrein van De Burcht in Wassenaar staat de DUOBIKE Wassenaar. Het is de eerste duofiets die kan worden gebruikt door minder mobiele inwoners van Wassenaar, ook als zijn niet in de Burcht wonen.

De Burcht is een appartementencomplex voor ouderen. Zij heeft tot doel om ouderen zo lang als mogelijk zelfstandig te helpen wonen. Daartoe hoort het stimuleren van ontmoeten en bewegen.

De Burcht wil geen eiland zijn en wil graag ook andere ouderen helpen in dat streven. Een van de projecten is de uitleen van deze DUOBIKE.

Project en samenwerking

DUOBIKE Wassenaar is tot stand gekomen in samenwerking met onder meer SWZ en SMO-W. Hoewel De Burcht kosten voor haar rekening neemt, is de aanschaf grotendeels door verschillende partijen gedoneerd. Belangrijke donaties zijn ontvangen van:

  • Fonds 1818
  • Schildersbedrijf Guyt & Jonker
  • Verfleverancier Veveo
  • Technisch bedrijf René van Donk
  • Drie families (particuliere schenking)

Uitleensysteem

Vanaf de feestelijke opening in het voorjaar van 2019 kan de DUOBIKE worden geleend door minder mobiele inwoners van Wassenaar. Er kan telkens voor een dagdeel (ochtend, middag of avond) worden ingetekend, via de receptie van De Burcht (070-5152255 of receptie@deburchtwassenaar.nl). Nadere details zullen nog worden bekendgemaakt.

Er zal dan de mogelijkheid zijn van het schenken van een vrijwillige bijdrage in de kosten van onderhoud en instandhouding. Normaal gesproken zal dat gaan om een bedrag van een paar euro tot iets meer. Bij voorkeur over te maken op de bankrekening.

Tussen nu en de feestelijke opening in het voorjaar van 2019 kan uitleen in uitzonderlijke gevallen ook al. Neemt u voor overleg contact op met onze receptie!

Thuis wonen – thuiskomen